Ventilerende glaslatten

Het gebruik van ventilerende glaslatten

Ventilerende glaslatten geplaatst aan de onderzijde bij dubbel glas zijn vaak beschadigd en vertonen zwarte plekken waardoor de verf niet meer hecht. De vroeger veel gebruikte aluminium stoeltjesprofielen en de (bovengenoemde) halfgeventileerde houten glaslatten met om de twintig tot dertig cm kleine openingen voor ventilatie, zijn niet meer toegestaan. Deze aluminium stoeltjesprofielen kunnen – als koudebrug – zorgen voor schade aan de houten onderdorpel. Door de koudebrug komt er vocht tussen de dorpel en het profiel. Halfgeventileerde houten glaslatten (KOMO-latten) raken snel vervuild. Er blijft water staan tussen lat en dorpel. Dit geeft in combinatie met roestende bevestigingsmaterialen schade. De nieuwe norm geeft aan: ‘Aluminium glaslatten behoren niet op houten kozijnen te worden gemonteerd’. Hiervoor in plaats worden houten neuslatten of dorpelafdekkers beschreven. Bij het plaatsen van een nieuwe raam(kozijn) is het gebruik van neuslatten derhalve de norm.

Ventilatie glaslat met gebreken

Ventilatie glaslat met gebreken

Ventilatielatten met zwakke plekken

Heeft u ventilatielatten met zwakke plekken? Dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te vervangen door neuslatten. U kunt zwakke plekken herkennen door openstaande naden, onthechting of afbladderende verf. Ventilatielatten met zwakke plekken kan leiden tot waterlekkage of andere schade aan de binnen- en buitenkant van uw woning. Voordat u begint met het vervangen van ventilatielatten met zwakke plekken, moet u eerst bepalen waar de zwakke plekken zich bevinden. Dit kunt u doen door het dak te inspecteren op plekken waar de ventilatielatten zijn beschadigd of verzakt. Door op alle liggende delen geventileerde neuslatten aan te brengen en de glaslatten rondom te schilderen kan vocht niet achter de glaslat tot diep in de sponning komen.

De voordelen van neuslatten

Neuslatten worden geplaatst onder de dorpel van een raam of deur. Neuslatten zijn van goede kwaliteit hout en zorgen voor bescherming van de zwakke plekken van het kozijn. Daarnaast geven neuslatten het kozijn een nette uitstraling. Het plaatsen van neuslatten is een duurzame afwerking van het kozijn en verlengt de levensduur van uw kozijnen. Tevens zorgen neuslatten voor het behoud van uw isolerende beglazing. Bij ventilerende latten en stoeltjes profielen is er kans op lek waardoor de isolerende beglazing in contact komt met vocht. Als isolerende beglazing langdurig met vocht in aanraking komt gaat deze lek. Dan dient u de isolerende beglazing te vervangen.

Ventilatielatten laten vervangen door Dennissen Schilderwerken

Bent u benieuwd of het bij u noodzakelijk is om de ventilatielatten te vervangen? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u ons inschakelt voor een vrijblijvende offerte voor het buitenschilderwerk zullen wij bij opname het onderhoud inspecteren of dit bij u noodzakelijk is. Bij Dennissen Schilderwerken onderscheiden we ons door het leveren van kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Dit doen we door de juiste combinatie van mensen, ervaring en materialen. Zo beschikt ons gehele personeel over een schildersopleiding en wordt er gebruik gemaakt van verf- en glas van hoogwaardige kwaliteit.

 

Neuslatten

Neuslatten

Neuslatten na afwerking schilderwerk

Neuslatten na afwerking schilderwerk

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Vraag een offerte aan

    Wat kunnen we voor u doen?