25 jaar Dennissen Schilderwerken

In 2016 vierden wij het 25-jarig bestaan van Dennissen Schilderwerken. Op 1 januari 1991 heeft Henk Dennissen het schildersbedrijf, waar hij al 20 jaar werkzaam was en het schildersvak heeft geleerd van Nol Daanen, volledig overgenomen en voortgezet onder de naam Dennissen Schilderwerken. Dennissen Schilderwerken is, net als het bedrijf van Nol en later Jan Daanen, een echt familiebedrijf waarbij Diny Dennissen vanaf de overname de boekhouding, telefoon en alle andere werkzaamheden verbonden aan het hebben van een eigen bedrijf uitvoert. Dochter Liset heeft haar daarin ook nog enkele jaren op zaterdag ondersteund. Dennissen Schilderwerken is uitgegroeid tot een bedrijf met een vaste groep van 5 man personeel waarbij naast schilderwerk ook veel glas wordt geplaatst. In 2007 heeft de zoon Tom besloten om zich het schildersvak eigen te maken en is hij bij Dennissen Schilderwerken in dienst gekomen. Passend bij de traditie is Tom sinds 1 januari 2014 mede-eigenaar geworden van Dennissen Schilderwerken om het familiebedrijf voort te zetten. Qua insteek is er weinig veranderd in al die jaren. Nog steeds staat kwaliteit en service voorop en zijn Henk & Tom bekende gezichten bij de vaste klanten. Aandacht voor de klant en meedenken is een groot aandachtspunt. Om ons jubileum samen met u te vieren zullen er door het jaar heen enkele leuke acties voor u als klant volgen. Houd de website hiervoor in de gaten!

Toen & Nu

Hoewel Dennissen Schilderwerken qua visie weinig veranderd is, is er in de schilderswereld wel veel veranderd. 24 jaar geleden vertelde Henk in het ‘4-kernen magazine, tijdschrift voor Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen’ dat er steeds meer milieuvriendelijke verf wordt gebruikt. Henk legt uit:

‘Dit is een verf zonder thinner en terpentine. Het is een waterdragende verf. Als je het op bestaand schilderwerk wilt aanbrengen is het wel wat duurder. De oude laag moet dan eerst afgebrand worden. In de praktijk blijkt wel dat steeds meer mensen dat er wel voor over hebben.”

Anno 2016 kunnen we ons niet meer voorstellen dat dit voor de klant nog een keuze is. Sinds 2000 heeft de overheid in de Arbowet voor professionele schilders het gebruik van waterverdunbare producten bij binnen schilderwerk verplicht. Verf waarin oplosmiddelen zoals thinner en terpentine zitten mogen alleen nog buiten gebruikt worden.

Verf op waterbasis heeft veel voordelen. Het is sneller droog, het stinkt niet, het is veel elastischer en het vergeelt niet. Daarnaast, eigenlijk de belangrijkste eigenschap voor de schilder zelf, er zitten geen oplosmiddelen in.

25 jaar betrokkenheid in de regio

Dennissen Schilderwerken is als bedrijf al 25 jaar gericht op de omgeving van Beuningen/Nijmegen en omstreken. Naast dat de klanten voornamelijk uit de regio komen zijn wij als bedrijf ook betrokken bij de lokale maatschappij. Deze betrokkenheid uit zich onder meer in het sponsoren van de hockeyclub in Beuningen, de volleybalclub en bijvoorbeeld de jaarlijkse bijdrage aan de carnavalsvereniging.

Wij zijn daarnaast een aantal seizoenen hoofdsponsor van de voetbalclub Victoria ’25 uit Afferden geweest. Naast betrokkenheid in de vorm van sponsoring leveren wij ook verf voor carnaval, de jeugdvakantieweek en scholen in Beuningen en omstreken. Wij bieden ook plek voor (snuffel)stages en hebben jarenlang actief meegeholpen met de Tronenwedstrijd voor basisscholen. Zeer recentelijk hebben we een bus gesponsord voor het schoolreisje naar het openluchtmuseum in Arnhem van basisschool De Hoeven.

Toen & Nu bijzondere projecten

Voor een echte vakman is het een uitdaging om een bijzonder project zoals de molen in Beuningen te mogen schilderen. In het jaar 2000 schilderde Dennissen Schilderwerken voor het eerste de molen “De Haag” in Beuningen. De molenaar stuurde zelf nog een kaartje om te bedanken. De tekst van het kaartje was veelzeggend: “Hartstikke bedankt, klasse!”.

Dat er sprake was van goed vakmanschap blijkt wel uit het feit dat bij de volgende schilderbeurt wederom Dennissen Schildewerken de eer kreeg om de molen die stamt uit 1704 van een nieuw laagje verf te voorzien. Om alles te kunnen schilderen was het noodzakelijk de wieken van de molen te draaien, hetgeen Tom na uitleg van de molenaar zelf heeft mogen doen. In 2012 was dit project zelfs een van de drie genomineerden voor de Nationale Schildersvakprijs in de categorie onderhoud.

 

In de begintijd van Dennissen Schilderwerken heeft Henk zelf de binnenzijde van de kerk in Beuningen geschilderd, ook een bijzonder en mooi project. Op onderstaande foto’s ziet u de complexiteit van dit prachtige project met al haar kleuren en details.

Ook in de toekomst hopen we als bedrijf naast het veel voorkomende werk nog vaker van dit soort mooie projecten te mogen doen.

Vraag een offerte aan

    Wat kunnen we voor u doen?